Ons verhaal

Wij zijn Patrick & Nele, we hebben in 2016 een stuk weiland kunnen kopen rondom ons huis. We wilden er iets mee aanvangen maar wisten niet goed wat. Patrick wou schapen en Nele zag graag lama’s…. en zo is onze zoektocht begonnen.

Schapen versus Lama’s.

Patrick had niet zo een voorkeur voor de lama’s.
Nele idem voor de schapen.
Na wat discussies en verder zoeken kwamen we algauw uit bij de alpaca.

De Alpaca

En zo begon het verdiepen in de alpaca. Na wat studiewerk en een stage bij een alpacafokkerij waren we verkocht aan deze knuddige dieren. Er werd algauw beslist om enkele dieren aan te kopen. En zo startte de zoektocht naar kwaliteitsvolle dieren. In augustus 2018 hebben we dan uiteindelijk ons hart verloren aan een kleine kudde, 3 merries en 2 hengstjes.

onze kudde

En zo begon het fokken

Algauw werden de weides aangepast en de juiste stallingen voorzien.
We zijn dan ook lid geworden van het AAB (Alpaca Association Benelux) https://www.alpaca-benelux.com om ons verder bij te staan.

Sunset Alpaca

Op een mooie zomeravond zaten we op ons terras genietende van onze kudde bij zonsondergang en hadden dan ook onze inspiratie om onze farm Sunset Alpaca te noemen.

Reserve champion

In december 2018 was er een alpaca show in Weelde georganiseerd door het AAB. Graag wensten we te gaan kijken, maar hebben in tegenstelling deelgenomen. Niet goed wetende wat we daar mochten verwachten. Algauw mochten we de ring betreden met onze benjamin “Titus”, verwondert behaalden we de eerste plaats in zijn klasse. Titus kon dus deelnemen aan het championship. Uiteindelijk is hij “reserve champion” geworden.

Sunset Titus
Sunset Titus
Reserve Champion Grey Weelde 2018

We waren overdonderd, onze eerste deelname ons eerste succes….. amai dat hadden we niet verwacht. En zo is onze hobby een passie geworden.